søndag 9. januar 2011

Nesten tilbake til hverdagen

Vi er tilbake i huset vårt på skolen nå, men begynner ikke jobb/skole før om 1 uke, så vi nyter roen i heimen, putler litt i hagen, bader i basenget, leter fremdeles etter en brukbar bruktbil, og drar på handletur til Moshi når det trengs.

Torsdag var vi i byen med lånt bil fra skolen, men oppdaget senere at noen hadde brutt opp dekselet til bensintanken, fjernet skrulokket og tappet tanken for noen liter bensin. Vi hadde parkert veldig sentralt (mørk Prado mellom sypressene i bildet over) og var bortom bilen flere ganger med ulike småposer som vi ville låse inn, men oppdaget alså ingen ting før vi var kommet hjem. Heldigvis ingen skade på bilen, men kjempeirriterende at en må skaffe nytt skrulokk og har mistet noen liter bensin på høylys dag.

Endelig er vi tilbake på nett (håper det varer). Nå som det er skoleferie og ikke så mange på jobb settes ikke skolens generator på straks TANESCO har strømbrudd, og internettilgangen til huset vårt kommer ikke automatisk på om den har falt ut heller. Men vi lærer så smått å huske å fylle vannflasker med friskt vann fra springen når det er strøm (uten strøm går heller ikke vannpumpen fra brønnen), og koke opp vann til å ha på termos slik at vi kan ta oss en kopp varm kaffe/te senere. I går kveld gikk vi inn på gutteinternatet og "lånte" Tv&DVD spilleren der og hadde filmkveld med "National Treassure 2", en plate oppspart norsk melkesjokolade, hjemmelaget pizza og dryppende fersk ananas. Det var like spennende å ikke vite om vi rakk å se hele filmen ferdig før strømmen gikk, som å se selve filmen. Heldigvis kom Nicolas Cage & co seg i sikkerhet uten at vi ble sittende i stummende mørke mer enn en gang.

Kristine fløy tilbake til Norge fredag kveld. Det var veldig kjekt å ha henne her og flott at hele familien fikk være sammen hele 3 uker i juleferien. Stort savn da hun dro, men så gleder vi oss til vi treffes igjen.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar