mandag 10. januar 2011

Med tean i vann og sol

Uken rundt nyttår ble brukt til 4 hovedbeskjeftigelser;
1) bade og sole seg
2) gå til duk & dekket bord
3) studere livet i fjæra
4) på haiketur med dhow (lokal trebåt m/seil) tur retur Tanga

Her kommer vår fotoreporatsje:

Mellom knauser av skarpe korall-steiner og mangroveskog på Tanzanias nordlige kyst ligger flere små laguner og sandstrender. Vi slappet av ved en av dem denne nyttårsuken. Skulle egentlig bare være 4 netter, men ble 6. Når prisen pr. person pr. døgn er 400,- inkl. 3 måltider, var det like greit å bli. Vi passet på at det bare var tidevannet som styrte dagen. Var det flo var vi i sjøen, var det fjære var vi enten på safari langs sandbankene, eller dukket kroppen i bassenget. Her klarer Tim både å lese avisen, sole seg og bade samtidig.

Overnattingsstedet er bare 2 år gammelt og drives av et par som måtte dra fra Zimbabwe da Mugabe ble for dominerende. Ettersom mangroveskogen er vernet i Tanzania har de vært svært nøye med hvordan lodgen er lagt i terrenget. Bandaene (hyttene) ligger helt nede på stranden og bare 3-4 meter fra der vannet når opp på flo sjø.

Over de 1 meter høye veggene er det kun gardiner og seil, som trekkes for om natten om en vil. I den fuktige og varme luften ved kysten er det godt med en bris hele døgnet.

Det var nesten som å ligge i telt igjen med så åpne vegger.

Alt drikkevann og vann til bassenget blir fraktet med bil og til fots fra egen brønn 7km lenger inne. Vann til dusj, do, vask på rommene er filtrert sjøvann og blir hentet opp på fjære sjø (da er ikke vannet så oppblanet med sand fra bølgene) og tømt i egne svarte beholdere bak hver banda. I de svarte dunkene varmes vannet fort opp i sola og alle kan da nyte en vannbåren varm dusj.


Her nyter Elin solen...

...mens Ingrid nøt å la seg drive med bølgene snorklende på flo sjø

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar