onsdag 12. januar 2011

Med tean til duk og dekket bord

Ettersom dette stedet ligger så langt fra markeder og butikker blir mye av maten fisket og dyrket selv, eller kjoept inn etter avtale med nobolandsbyen som leverer ferske råvarer. Her er det en farfar(?) som fisker fra sin åpne trebåt.

Etter 3 mnd med mye kjoett og kylling på skolen var det godt å komme et sted der det ble servert fersk fisk, krabber og blekksprut daglig.

Her er dagens ferske rainbow runner:


Salat, stekt fisk, kokte groennsaker, ris m/saus og blekksprut:

Mangrovekrabbe m/ris og broed:
Mangrovekrabbene, som det er mange arter av, lever i huler de selv graver ut i sanden. Hulene til denne store typen mangrovekrabber ligger saa hoeyt at de bare blir vaate/fuktige paa flo sjoe. Ettersom hulene er ganske lange/dype (40-50 cm) og krabbene ligger der med den soerste kloen ytterst er det ikke lett aa fange dem. Men de som har teken bruker en lang tynn pinne som har en liten krok i enden. Saa gjelder det aa stikke pinnen inn i hullet og erte krabben ved aa pirke borti kloen saa lenge at den aapner kloen og tar tak i pinnen. Da er det "bare" aa dra krabben rolig ut. Krabbenes huler fungerer ogsaa som ventilasjonsanlegg for traerne i mangroveskogen og bringer luft inn til roettene deres.

Godt nytt aar, forresten!

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar