lørdag 21. januar 2012

En gåte på en måte

Hva er størst av en gresshoppe og en skilpadde?
De aller fleste vil nok gå med på å vedde et anseelig beløp på at skilpadden vil måtte være størst. Men her om dagen fikk vi besøk på terrassen vår av en stor gresshoppe. Den satte seg på restene av det som en gang var en julekrans på verandadøren. Kransen henger der enda like dekorativ, men uten den røde julesløyfen. Uansett, det var flott å se hvordan de lange følehornene beveget seg, hvordan de spenstige taggete bakbena gikk, og hvordan den rolig beveget seg over fingrene til Tim da han løftet den forsiktig opp.

Men hva så med skilpadden? Da vi satt og spiste frokost 1. juledag ved kysten kravlet det plutselig 5 små skilpadder opp av sanden rett under bordet. Dette var ikke havskilpadder, men Leopard tortoise som bare lever på land, men som til gjengjeld kan bli langt over 100 år. Det viste seg at eierne av lodgen for inntil noen måneder siden hadde hatt en innhegning med flere av disse skilpaddene der, og at en av de eldre hadde lagt egg i nede i sanden uten at noen visste om det. Senere var innhegningen flyttet, og området omgjort til spiseplass for hungrige gjester. Da vi reiste derfra 8-9 dager senere fikk vi med oss den nyfødte hjem den lange veien til Moshi. Nå bor den i det flotte buret som tidligere huset kameleonene. Ingrid sørger for at den har ly og får friskt vann og ferske grønnsaker hver dag. I tillegg får den lufte seg på plenen ofte, under godt tilsyn så ikke en katt eller en kråke skal finne den for interessant. Når er den snart 1mnd gammel, men like liten som da den ble født.Vi har veiet den på vår digitale kjøkkenvekt som da viste 22gram... Her går den rolig (!) over Tims peke- og langfinger.
Gresshoppen rakk vi ikke å veie før den hoppet videre, men det var ingen tvil om at den var lengre. At en gresshoppe kan være større enn en skilpadde er rart å tenke på. Så underlig er verden.

1 kommentar:

  1. Det er det rareste.... så kult! Har vist begge bildene til jr her og han vil til Afrika! :) I :)

    SvarSlett