onsdag 2. mars 2011

Kilimanjaro Marathon



For 9. år på rad ble Kilimanjaro Marathon gjennomført som tradisjon siste søndag i Februar. Dette har nå blitt Tanzanias største årlige idrettarrangement med over 4000 løpere fra alle kontinenter. Løperne kan velge mellom helmaraton (42,2km), halvmaraton (21,1km) og en 5km paradesløyfe gjennom sentrum av Moshi.
På International School Moshi har det nå blitt en tradisjon å delta. Det trykkes opp T-skjorter og skolen har fått lov til å ha ansvar for vannposten halveis i maratonløypen. Der står elever og noen lærere og heier og deler ut vann til løperne som farer forbi. I tillegg til å hjelpe arrangjørene og samtidig markedsføre seg selv er dette en viktig anledning for skolen å kunne samle inn penger til skolens eget Scholarship Fund (studiestipend fond). Ved hjelp av stipendmidler fra dette fondet får skoleflinke Tanzanianske elever fra den offentlige skolen i landet mulighet til å komme til ta en International Beccalaureate eksamen som vil gi dem innpass på flere universiteter senere. Alle fra ISM som løp i Kilimanjaro Marathon gikk på forhånd rundt og fikk sponsorer fra venner og kjente og på den måten ble det samlet inn Tshs 2.7mill.

Her er vi klare like ved startområdet kl. 07. Kilimanjaro skimtes i morgenlyset bak oss.

De sprekeste setter i gang ut porten fra stadion ved Handelshøyskolen.En av ISMs laerere løp maraton distansen, mens det var flere som stilte til start i halvmaraton. Alle som deltok fra ISM gjennomførte.

Samtidig som starten gikk for den lange traseen stiller alle mosjonistene til start for 5km sløyfen som bare går gjennom sentrum. ISM hadde over 130 personer (elever, laerere, foreldre osv) med, og alle bar selvsagt skolens Kili-marathon trøye.

Litt morgentøtte, men også spente før startskuddet går. ...

... men å smeller startpistolen og alle er ivrige på å komme seg av gårde. Her gjelder det å finne en god posisjon og en sterk rygg å henge seg på.

Vakkert ned mot sentrum med Kibo toppen i bakgrunnen.

Litt tyngre opp bakkene igjen, feltet har naturligvis sprukket opp litt, men Johannes er i godt og optimistisk driv.

Ingrid med to av venninnene er også godt med. Johannes prøver seg med et rykk på innern...

I fritt svev det siste lange strekket før løypen klyver oppover igjen til stadion ved Høgskolen.

Elin har vi ikke bilder fra i løpet for hun forsvant i tet ut fra start, men her heier hun og Johannes på oss etternølere.

Publikum venter spent på tribunen. Hvem kommer først rundt svingen og inn på stadion?

... Jo, det er Tim og Ingrid som fornøyd kan vinke til alle fremmøtte.

"We did it". Her er jentene som enda ser ut til å ha noen krefter igjen.

Andre gav alt i innspurten og trenger en pust i bakken. Til tross for lettskyet vaer på morgenen var temperaturen rundt 27c.

Rektor på ISM er en ivrig roer og hadde bestemt seg for å bidra på sin måte ved å ro maraton distansen i ISM sitt eget telt inne på stadion. Han brukte bare 3t 22m på distansen.

Store griller må til for å lage mat til både publikum og utøvere.

Så får publikum høre at foerste lederen av maraton distansen naermere seg stadion. Full jubel og klapping!

Men for nte år på rad vinner Kenyanerne. I år ble det tredobbelt Kenyansk i herreklassen. Pressen og nasjonal TV hiver seg over vinneren, Kipkemoi Kipsang (21 år), som løp inn på 2:17:09. Tanzania fikk 4.plass med Stephano Huche (22) på 2:19:23. I herreklassen var beste ikke-Tanzanianske-Kenyanske på 66.plass, beste ikke-afrikanske var Dansken Bo på 73.plass (3:25:07). ISMs kunstfaglærer David fikk flott 94.plass med 3:57:07 av 227 som fullførte maraton.
I kvinneklassen vant Ann Kamau (28) på 3:00:12, mens sølvmedaljen gikk til Tanzanias Banuelia Katesinga (31) med 3:02:53.

Vi hadde vår helt. Peter (52) som er nattevakten i vår krok av kampus. Han løp halvmaraton direkte etter å ha gått av et 12-timers nattevakt-skift.

En flott dag, og en flott begivenhet. Familien Hope like etter målpassering.
Tusen takk til Connie, Clare, Ottar, Øjvind, Hanne & Trond, Line, Lill May for sponsor-støtten på tilsammen Nkr 4000,- dvs Tsh 1.087.000,-  som går direkte til ISMs studiestipend fond!! 

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar