tirsdag 7. februar 2012

Vi løper for utdanning, er du med?

Søndag 26. februar er det igjen Kilimanjaro marathon, Tanzanias største årlige idretsarrangment. Som i fjor (bildet under) stiller vi klare på startstreken kl 07, og som i fjor velger vi å løpe sjarmøretappen på 5km, fremfor halvmaraton eller maraton (det viktigste er å delta).
For alle oss her på ISM er Kilimanjaro Marathon et særs viktig arrangement. For det første er det en flott måte for lærere, elever, foreldre å gjøre noe sammen på. For det andre får vi synliggjort skolen vår i bybildet med så mange i ISM t-skjorter. Men den tredje og viktigste årsaken er at vi alle løper for å samle inn penger til ISM studiefond for skoleflinke Tanzanianere som ellers ikke ville fått mulighet til å kunne studere på universitet i utlandet.

Årlig søker 16-17 årige elever fra hele Tanzania ISM om de 4 fulle studiestipendene som deles ut her hvert år. Disse ungdommene kommer fra offentlige skoler ute i distriktene hvor det er svært lite penger. For mange av dem er en slik stipendordning den eneste måten for dem å få et godt vitnemål fra videregående skole. For bare 5% av ungdommer i Tanzania går i den videregående skole. Selv om interessen er og iveren til å ta høyere utdannelse er stor, er det mangel på penger i familiene som begrenser utdanningsløpet deres, og de blir tvunget til å finne jobb fremfor å finne frem skolesekken. Og det er synd, spesielt med tanke på alle de talentfulle og skoleflinke som virkelig ønsker å satse på en lang og god utdannelse.
Over 95 % av avgangselevene våre her på ISM kommer rett inn på ett av de universitetene de har søkt på. ISM er stolte over at to av årets "russ" gjore det så bra på de internasjonale IB-eksamenene høsten '11 at de nylig fikk tildelt fulle stipend for 4 år til henholdsvis Harvad og Duke, to prestisjefylte amerikanske universitet. Begge disse elevene er tanzanianske stipend-elever som ellers ikke ville fått en slik mulighet.

En av ISMs tidligere elever har sagt det slik:
"By donating to the ISM Scholarship Programme, you are not just helping an individual student to enjoy a high quality education; you are playing an active role in the eradication of poverty in Tanzania and Africa." Boniventura Mwapule - 2004

Så, familien Hope skal altså, sammen med elever, lærere og foreldre gjøre vår innsats med å løpe for utdanning ved å være med i Kilimanjaro Marathon 26. februar. Som ifjor takker vi alle som vil sponse prosjektet med et beløp for innsatsen. Pengene går selvsagt uavkortet rett til ISMs studiestipend slik at flere Tanzanianske ungdommer skal få muligheten til å ta en IB eksamen og kunne få en internasjonal utdannelse som til slutt vil komme Tanzania til gode.

Vi skal ta mange bilder og lage reportasje og vil gjøre vårt til å synliggjøre alle dere som bidrar men som ikke får blitt med i selve løpet :-)
Tusen takk. Asante sana

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar