fredag 24. februar 2012

Innimellom alt det andre

Selv om vi har flere store "happenings" her,  har vi også mange mindre, men like fine, opplevelser innimellom. Her er noen av dem fra den siste tiden:

Toppen av Kilimanjaro, Kibo, med nysnø en fin morgen like etter noen dager med regnvær her i Moshi. Vi lar oss bokstavelig talt bli bergtatt av denne toppen hver gang vi ser den.

Stadig ser vi, for oss, nye arter fra dyrenes verden. Her har vi fått besøk av en kneler som vi her både ser ovenfra i fra siden. Tøft "øye" på ryggen.

Johannes som har med seg to av sine venner (fra Tanzania og Holland) hjem for å spille Monopol der Rådhusplassen er byttet ut med Park Lane i London.

Fullmånen som kommer opp rett bak huset vårt. Å sitte ute under åpen nattehimmel er en fantastisk opplevelse som Elin og Tim tar seg tid til å nye nattestid med jevne mellomrom.  

For tiden er Tim's foreldre på besøk. Når de ikke er oppe hos oss, bor og jobber de som frivillige på en videregående skole for jenter 2-3 km mot sentrum her i Moshi.

Av og til kan vi mimre og se bilder fra tidligere turer, som da vi var i båt opp elven gjennom Ruaha national park ved solnedgang.

Elin disker stadig opp med nytt bakverk og deilige kaker enten vi har besøk eller vi bare er oss fire i heimen. Her er hennes stadig økende repertoar av hjemmebakst representert av et utvalg lussekatter.  

Johannes og Ingrid er på skoleturer rett som det er. Her er Johannes på 4480 moh ved foten av toppen Mawenzi på Kilimanjaro. Mawenzi er den taggete toppen øst for toppen Kibo (se bildet øverst).

Et av de mange fagene Ingrid har er historie og for tiden lærer de om 1. verdenskrig. Hva er da mer naturlig enn å besøke en av lundene her i Moshi hvor fallne britiske skoldater fra kamper i Tanganyika er gravlagt?
Nesten hver fredag ettermiddag møtes lærerne for uhøytidelig utøvelse av en form for idrett. Av og til er det softball, andre ganger lagidretten utlimate frezbee. Noen få ganger, som under, stiller lærerne opp i fotballkamp mot elevlaget. Her der det like før avspark i kampen der lærerlaget til slutt vant 6-3.  

Vi spiser de fleste måltidene i matsalen på skolen. Menyen varier stadig, selv om kylling og ris i ulike varianter ofte preger ukemenyen. I taket har vi hengt opp flagg fra alle nasjonene som er representert på skolen. Når vinden blåser gjennom vinduene som bare er dekket med netting vaier flaggene som et fargerikt skue.

Elevene på skolen her får utskrift av karakterene sine fire ganger pr. år. I hvert fag gis det 4-6 karakterer, bl.a. innsatskarakter. Når det er semesterslutt kan foreldrene komme til samtale med lærerne på skolen. Den pleier å være i gymsalen der det settes opp bord og stoler langs veggene. Så kan foreldre gå fra lærer til lærer etterhvert som de ser det er ledig. Her er det Elin som har en samtale med Johannes sin engelske kontaktlærer.

Helt til slutt; et trivielt bilde fra i kveld. Da vi kom hjem fra pizzakveld på byen hadde Johannes klart å låse oss ute av huset. Proaktive som vi er, hadde vi plassert et ekstra knippe husnøkkeler hos naboen. Dessverre viste det seg at knippet vi hadde der ikke hadde nøkkelen til akkurat den låsen på døren som hadde gått i smekk... så da måtte vi finne frem plan-B (som vi ofte må ha her i Tanzania) som i dette tilfellet var et lite skrujern og en hammer og hugge oss inn.  Mens Tim hugger i vei holder Johannes seg for ørene og teller slagene.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar