lørdag 10. desember 2011

Adventstid

Selv om vi våkner opp kl. 06 til 23c og ser temeraturen stige 9-10 grader utover dagen, gjør vi det vi kan for å komme inn i førjulsstemning og følge de samme juleforberedelsene som vi ville hatt om vi var i Norge. Vi hører på julemusikk fra NRK's julemusikk-kanal, tenner stearinlys når det er blitt mørkt (av og til ekstra dersom strømmen har gått). I tillegg har vi vært uten smør noen dager, men det var mest fordi vi ikke fikk tatt bilen til butikken fordi den stod på verksted.

Elin er flink og ivrig på å pynte inne og ute. Velkommen inn i vårt hus nå i adventsiden:

For en ukes tid siden var det er julemarked her på campus. Mange kunstnere, foreninger og lag i Moshi-regionen kom og solgte sine varer.  Det var kaffebønner fra Kilimanjaro plantasjene, batik, småkaker, kranser, malerier, trefigurer osv osv. I tillegg var det flere som solgte julepynt preget av små perler slik masaaiene lager smykker til seg selv. Da fikk vi kjøpt et lite juletre og en remse stjerner til å henge på netting-døren inn til stuen. 
 

Med tilgang til de rette ingredienser har Elin trommet i gang flere bakelag. Både vi og våre gjester har hatt stor glede av pepperkake-figurene vi tok med fra Norge. Her går det i engler, mann- og koneformer, stjerne og hjerter. Forleden hadde vi et veldig hyggelig bakelag med god hjelp av Edvin (snart 4) og hans mamma Martina fra Sverige. Edvin lærer oss å oppdage verden på nytt når vi må svare på hans mange "Varför då?", mens vi gjør hva vi kan for å lære ham norske ord som"flott" og "iskrem". Oltesh, som er tanzanianer, syntes også det var gøy med skandinavisk bakedag. 

Her er et brett med hjerte- og konekaker. Passer godt til den som tar dem ut av ovnen, akkurat til rett tid. Vi har forresten en elektrisk komfyr, men den har også to gass-bluss på slik at vi kan koke vann eller lørdagsgrøt selv om strømmen skulle bli borte.

Julekrybben kjøpte vi på julemarkedet i fjor. Huset og alle figurene er laget av tørkede blader fra banantreet. Vi har jukset litt med historien for de tre vise menn har allerde kommet frem. Men Jesusbarnet kommer ikke på plass før 24. desember, for det er jo enda advent.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar