fredag 18. februar 2011

Hjelp, er den farlig?

Med regnet kommer det mange insekter frem. Og etter insektene kommer små gnagere, og etter dem kommer slangene. For en liten stund siden oppdaget vi plutselig denne krabaten på kjøkkengulvet:
Dette var faktisk den første slangen vi har sett "live" siden vi kom. Kunne det være en black mamba baby? eller en mini spitting kobra? eller en av de 200 andre giftige slangeartene? Med en feiekost i den ene hånden og en stort tomt Nutella-glass nærmet vi oss sakte og mens vi lurte på hvor nærmeste sted vi kunne få motgift var (i etterkant lærte vi at det ligger 80 km vestover). Slangen fikk vi måkt opp i glasset og mens pulsen sank til resertempo kunne vi konstatere at ingen var blitt bitt.
Det viste seg da, men litt hjelp utenfra, at vi hadde fått en "Flower pot blind snake" i hus. Dette lærte vi er en interessant skapning, og kanskje en av de minst farlige slangene i hele verden! De er nesten helt blinde, skimter bare lys, og lever nede i jorden, som en meitemakk. (uff det var lite tøft å skrive...) der de lever av larver og egg fra maur og termitter. Det som imidlertid er litt spesielt med slike Flower pot blind snakes er at de ikke trenger en partner av motsatt kjønn for å formere seg. Alle Flower pot blind snakes som det er forsket på har vært hunner. De kan legge egg eller føde levende unger, der alle barna (opp til 8 stk i hvert kull) er også hunnkjønn og en-eggete, dvs genetisk like.
Med denne kunnskapen var det ikke rart vi fikk slangen ut på gulvet igjen slik at den (hun) kunne posere for kamera sammen med Johannes.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar