lørdag 9. april 2011

Store Little Meru

I november var Johannes med friluftsgruppen på en "Nivå 1"-fjelltur. I mars var gruppen klare igjen, denne gangen for en større klatretur på Little Meru, en tur som regnes som nivå 2 med bratt klatring og to overnattinger.
Little Meru er en del av den større Mount Meru. Store Mount Meru er Tanzanias 10. høyeste fjell (4566 moh) og er en aktiv strato-vulkan selv om den ikke har hatt noe utbrudd siden 1910. Lille Meru, på sin side er "bare" på 3801 moh, men klatreturen opp dit er en flott opplevelse. Meru fjellene ligger som en sentral del av Arusha National Park og har en natur som både er preget av regnskog, savanne og høyfjell. Parken er kjent for et svært rikt fugleliv, men her finnes også bøffler, sjiraff, zebra, apekatter og leoparder. Her er klatreren klar for tur:

Starten på turen går i flatt terreng men over noen elvegjel og i et område med mye kratt. Alle må bære sine egne sekker. I og med at de skulle opp i høyden hadde alle med seg mye varm tøy.

Etter en stund kommer man ut på savannen med ville bøffler like ved. De så også sjiraffer og apekatter mens de gikk. Med i guppen var det en egen guide som var bevæpnet med gevær. Geværet var sterkt nok til å kunne drepe en bøffel med ett skudd dersom noen prøvde å angripe. Men det gjorde de ikke dene gangen. Like greit.

Her er gruppen kommet mye høyere opp og Johannes speider utover slettene langt der nede. Ettersom dette er en nasjonalpark er det ikke lov å kaste noe søppel ut i naturen. Alt som fraktes opp, må taes med ned igjen. Derfor har Johannes til og med festet epleskrotten i selen på sekken så ikke den skal havne på bakken et sted. I vannflaskene er det godt med vann

Ettersom denne turen krever to overnattinger er det en hytte-leir oppe i den ene fjellsiden. Hyttene i bsecamp 1 har 4-mannsrom, vann fra en brønn og strøm fra solcelle-panel. Her er gruppen klare for 2. etappe. Først går guiden, fremdeles bevæpnet. Det var kjølig her, men de fleste hadde shorts ettersom temperaturen stiger godt utover dagen.

På vei mot toppen sees basecamp 2 hvor gruppen sov 2. natten, på vei ned fra toppen.

Godt med en pust i bakken på en tid der det faktisk ikke regnet. Det regnet nesten kontinuerlig fra basecamp 1 til basecamp 2.

På vei oppover er de allerede over skyene.

Utsikten fra toppen av Little Meru.

Alle nådde toppen. Godt med sol som varmet selv om luften var litt kjølig. 2 elever ble litt høydesyke og hadde hodepine ettersom oppstigningen er ganske rask i det bratte terrenget. Når man har høydesyke er det viktig å gå langsomt og spise og drikke selv om en ikke har matlyst.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar