fredag 24. september 2010

- Kan det snø i Tanzania?

I dag har vi besøkt Johannes sin klasse på Nygård skole for å fortelle dem litt om noe av det som han skal være med på i tiden som kommer. Det var en høflig, interessert og lydhør forsamling 11åringer som hadde mange gode spørsmål.
Vi snakket om Tanzania (som er 3 x så stort som Norge), at mange barn der kanskje ikke får undervisning på morsmålet sitt, hvor viktig språk og åpenhet er når man møter noen fra en annen kultur, hvilke grunner det er til at noen flytter fra ett land til et annet (jobb er bare en av dem), hva som er viktig å velge å ta med seg når en flytter til et annet land, at ISM har omlag 220 barn fra 46 nasjoner, hva som er bra og trasig med å bo på et skoleinternat, at skoledagen begynner 7:30 og at det er fast tid for måltider og lekser, at elevene og lærere på skolen har noen regler for hvilke klær de kan ha på seg, og at elevene kan velge mellom veldig mange idretts- og kulturaktiviteter, og mye mye mer. Dessuten fikk vi sett en 8-9 min. film om livet på og rundt ISM. Etter filmen var det kanskje flere som hadde lyst til å reise ut?
Vi er i hvertfall glade for at Johannes har så mange gode venner på Nygård skole. Vi håper de av og til har tid til å følge med på bloggen vår.
-Og ja, det kan snø i Tanzania, men bare på toppen av Kilimanjaro.